Jeugd Training

 
Al reeds een tijdje staan de deuren van Xtreme Fit open voor jongeren vanaf 8/9 jaar. Hiermee neemt Xtreme Fit het maatschappelijk probleem van bewegingsarmoede en overgewicht bij jongeren serieus.
 
Jongeren tot 18 jaar horen ten minste 1 uur per dag matig actief te bewegen. De meeste lagere school kinderen halen die norm wel, omdat ze veel spelen. Na de overstap naar secundair onderwijs neemt de lichamelijke activiteit echter af. Heel wat tieners halen de norm niet meer. Daarom vindt Xtreme Fit het belangrijk ook aandacht te besteden aan onze toekomst: de jeugd. 
Fitness niet goed voor kinderen? .. Dus echt wel! Heftige krachttraining is misschien nog geen optie, maar daarmee houden we een legio aan mogelijkheden over. Wij gaan graag met jou of jouw kind aan de slag!
 
Voordelen van Jeugdfitness
Jongeren die genoeg bewegen, kunnen zich beter concentreren op school en slapen beter. Tijdens de groei hebben ze beweging nodig om sterke botten en spieren te kweken. Actieve kinderen worden waarschijnlijk actieve volwassenen. 
Lid worden? Jongeren van 9 t/m 15 jaar kunnen het Jeugdfitness lidmaatschap aangaan. Hiervoor zal een ouder/verzorger wel het contract moeten ondertekenen. 
 
 

Jeugd Fitness

Jeugdfitness is een gezellige en specifieke groepstraining voor de jeugd in de vorm van een circuit. Zowel cardiovasculaire als spierversterkende oefeningen zullen hierin aan bod komen. Elke vier weken wordt er een nieuw circuit gepresenteerd waar de deelnemers mee zullen werken. Deze groep zal persoonlijk begeleid worden door één van onze enthousiaste instructeurs. Vooraf zal er met elke deelnemer een kort intakegesprek gehouden worden (eventueel met ouders erbij) waarbij de doelen vastgesteld kunnen worden en rekening kan worden gehouden met eventuele blessures en/of gebreken, waarna de deelnemer zelf aan de slag gaat met de anderen uit de groep.

 

Elke maandag en donderdag

maandag:   17.15 - 18.00   13 t/m 18 jaar

donderdag: 16.15 - 17.00   12 t/m 15 jaar

 

Weerbaarheidtraining

Onze weerbaarheidtrainingen zijn een combinatie van verschillende vechtsporten waaronder (kick)boksen, Krav Maga, jui jitsu en judo. Dit is een leuke les als kinderen iets meer steun in hun rug nodig hebben om zelfverzekerd te zijn. Daarnaast is het ook een hele leuke manier om kennis te maken met de verschillende vechtsporten. Deze trainingen zorgen zeker voor een grotere weerbaarheid, meer assertiviteit, een groter zelfvertrouwen en een verbetering van de conditie. 
 
Elke donderdag

17.15 - 18.00 uur           9 t/m 12 jaar

18.00 - 19.00 uur         13 t/m 18 jaar